Π.Κ.Ε. ΟΤΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019

Την Αγιοβασιλιάτικη πίτα του έκοψε το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Κυκλάδων, αλλά παράλληλα γιόρτασε και την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του.

Παρουσία συναδέλφων εν ενεργεία και συνταξιούχων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Κυκλάδων έκοψε την πίτα του στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης και εόρτασε τα γενέθλια των 50 χρόνων παρουσίας του, αφού ιδρύθηκε το 1969 ως «Λέσχη Προσωπικού ΟΤΕ Κυκλάδων» για να μετονομασθεί στη συνέχεια το 1984 σε Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Κυκλάδων.

Για την 50ετή διαδρομή του και τη συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Χανιώτης, συνεπικουρούμενος από τον ταμία Γιάννη Βρούτση και το μέλος του Δ.Σ Γιάννη Χατζηχριστοφή.

Όπως είπε ο κ. Χανιώτης, με τη σύμπνοια και τη δραστηριότητα των μελών του, το Πολιτιστικό Κέντρο έχει να επιδείξει μια σειρά πολιτιστικών δράσεων «με σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού και της αλληλεγγύης» από τη «γέννησή» του μέχρι σήμερα, με απώτερο στόχο η παρακαταθήκη των προηγούμενων και των σημερινών μελών του να περάσει στις επόμενες γενιές, ευχόμενος το Κέντρο αυτό να έχει μακροζωία και να εορτάσει και τα 100 χρόνια γενεθλίων του.

Όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση αυτή δόθηκαν βραβεία σε αριστεύσαντες μαθητές σε Γυμνάσιο και Λύκειο με βαθμό πάνω από 19, καθώς και δώρα στα μικρά παιδιά υπαλλήλων του ΟΤΕ, χωρίς να λείψει και η κλήρωση δώρων.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με έναν πλούσιο μπουφέ στον προθάλαμο του Πνευματικού Κέντρου, τον οποίο φυσικά τίμησαν δεόντως οι παρευρισκόμενοι.


ΠΚΕ ΟΤΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΗΛΟ

   Επίσκεψη στο ιερό νησί της Δήλου πραγματοποίησαν τα μέλη του Π.Κ.Ε. Οτε Κυκλάδων. Το μικρό αυτό νησί, μήκους 5 χλμ. και πλάτους 1300 μ. κατοικήθηκε το 2500 π.Χ. και αποτέλεσε την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμις. Στις αρχές του 1ου αι. π.Χ. στο νησί κατοικούσαν περίπου 30000 άνθρωποι και αποτέλεσε μεγάλο θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο. Ολόκληρο το νησί είναι ένας ενιαίος αρχαιολογικός χώρος και το 1904 κτίσθηκε σε αυτό, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Αρχαιολογικό μουσείο της Δήλου, με σπάνια εκθέματα.

Τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις που μας κατέβαλαν ήταν απερίγραπτα, μαθαίνοντας τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν ανά τους αιώνες, διαβαίνοντας μέσα από τους αρχαίους οικισμούς και τα ιερά, σε ένα τοπίο με άπλετο λευκό φως και περιτριγυρισμένο με το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας. Τα γλυπτά και τα ανάγλυφα του μουσείου, με αγάλματα αιγαιακής δαιδαλικής τεχνοτροπίας και κούρους, μας ξαναέφεραν στην μνήμη τα αρχαία ιδεώδη των προγόνων μας, του κάλους και της αρμονίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2018 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΠΚΕ ΟΤΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΓΚΑΘΩΠΩΝ ΣΥΡΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στην παραλία των Αγκαθωπών Σύρου, ανέλαβαν δράση μέλη της Τοπικής Κοινότητας της Ποσειδωνίας, του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης», του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Κυκλάδων, του Φυσιολατρικού και Ερασιτεχνικού Ομίλου Αλιέων Ποσειδωνίας, καθώς και ναύτες από την Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Σύρου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός από το Τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και τους αυτοδύτες του «Salt Waters Divers», ενώ ασβεστώθηκαν τοιχία κατά μήκος του δρόμου από την παραλία Φετουρή έως την παραλία των Αγκαθωπών.


 

ΠΚΕ ΟΤΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018 – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Π.Κ.

Νίκος Βρούτσης και Χρήστος Τσαούσογλου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ

Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, η πίτα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Κυκλάδων έκρυβε σήμερα το βράδυ σε ταβέρνα στην «Αληθινή» και δυο βραβεύσεις ισάριθμων μελών του, συνταξιούχων σήμερα, ως ιδρυτικών μελών, αλλά και ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου το Πολιτιστικό Κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 1969 και να προσφέρει πολιτιστικά δρώμενα στους υπαλλήλους του Οργανισμού (και όχι μόνο) σε τοπικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Χανιώτης έκανε γνωστό ότι σκαλίζοντας τα αρχεία του Συλλόγου βρήκε κιτρινισμένα από τον χρόνο έγγραφα, μέσω των οποίων γινόταν εμφανές ποιοι και πότε τον ίδρυσαν και πώς ξεκίνησε ο πρώτος βηματισμός του, οπότε οι πρωτοπόροι του είναι άξιοι επαίνου και ευχαριστιών.

Σχεδίαση - κατασκευή ιστοσελίδας:
Μπούτζιος Βασίλης 
Τούλης Νικόλαος
Copyright 2011. Free joomla templates |